Mobirise Web Site Creator

TOVÁBB Story

A névválasztásnál fontos szempont volt, hogy fedje a tevékenységünket és ne egy nehezen kiejthető mozaikszó legyen a rövid nevünk.
Így lettünk TOlna rosi Bringások és Barátaik - TOVÁBB. 

Azt hiszem sok olyan dolgot csinálunk, amiben - ha megkérdezünk tíz embert - ők is mindannyian szívesen részt vennének, nekik is sokszor dédelgetett álmuk az a dolog, de ha arra kerül a sor, hogy tényleg meg kellene valósítani, akkor elbizonytalanodnak, megriadnak, jobb esetben programütközésre hivatkozva - önmagukat is meggyőzve - lemondanak az élményről.

Mert milyen jó arról beszélgetni nyugalmas téli estéken, hogy nyáron elmegyünk 8-10 napra bringázni, nagy csapattal, magunk viszünk mindent, teljes önellátás stb. Ugyanakkor, ha a részletekbe is belegondol az ember: nagy nyári meleg; minden cuccot vinni kell; mi van, ha fúj a szél? (mert az gyakran fúj és szembe); hogy vészeljük át az esőt; hol alszunk; hol tisztálkodunk; mi van, ha történik valami baleset? Igen, ezek jogos és súlyos kérdések, de mindegyik megoldható és ez adja az igazi, maradandó élményt.

Az egyesület 1990. március 15-én alakult, de megelőzte egy '82-től indult időszak. Akkoriban minden középiskolának működtetnie kellett egy Országjáró Diákkört (ODK). Központilag finanszírozták a tevékenységet, vásárolhattunk sátrakat, gumimatracokat és havonta legalább két napot turisztikával, kirándulással kellett töltenünk.
Ebben az időszakban rendszeresek voltak a műsorral egybekötött koncertek, bulik (karácsony előtt, március 15-én). 

A Csillagtúra találkozóhelye az óbányai "Pataki József" Turistaháznál

Szerencsés egybeesés volt, hogy a diákok, fiatalok körében nagyon népszerű SPES együttest is a "csapat" tagjai alkották, így a összejövetelek kulturális jellege is "erősen dominált".

1982-ben volt az első bringatúránk és azóta is minden évben (június végén, július elején) fölpakolunk, és járjuk az országot. 

A vajtai strandon - vízre várva

Olyan helyekre jutunk el így, amiken autóval, busszal, vonattal csak átsuhanni lehet. Sok szépet ismerhet meg így az ember, jellegzetes falvakat, érdekes, vadregényes tájakat, kis települések nevezetességeit, strandjait, fürdőit.

Az egyes (eddig feldolgozott) programokról készült élménybeszámolók a TÚRÁK menü alatt olvashatók. 

MEGOSZTOM A LAPOT!

KÜLDJ ÜZENETET!

Köszönöm az üzenetet, hamarosan válaszolni fogok.

ADDRESS
7130 Tolna,
Szekszárdi u. 12.

CONTACTS
Email: info@tovabb.hu
Phone: +36 30 408 7515